Tijdens de komende gemeenteraad van 31 januari 2022 zal huidig gemeenteraadslid en CD&V-afdelingsvoorzitter Ann Vandenbussche de eed afleggen als nieuwe schepen in het gemeentebestuur van De Pinte-Zevergem. Ze zal in die functie huidig CD&V-schepen Laure Reyntjens vervangen die na vele jaren inzet voor de gemeente om persoonlijke redenen afscheid neemt van de lokale politiek.

Laure Reyntjens (29) stapte een tiental jaar geleden in de lokale politiek voor CD&V. Met veel enthousiasme en engagement zette ze zich in voor De Pinte-Zevergem. Eerst als jongste gemeenteraadslid ooit in De Pinte, later als schepen van jeugd, milieu en duurzaamheid, communicatie en participatie en dorps- en wijkversterking. Al die jaren met dezelfde ambitie: bouwen aan een gemeente waar het goed is om te wonen, te leven, te werken en op te groeien. Binnenkort kiest Laure echter volop voor een leven naast de politiek.

CD&V De Pinte-Zevergem steunt Laure ten volle in haar beslissing om volop in te zetten op haar vele engagementen naast de politiek en bedankt haar voor de jarenlange inzet. 

Ann Vandenbussche (51) zal Laure opvolgen als schepen. Zij zal het takenpakket van Laure met evenveel enthousiasme en deskundigheid beheren. Ann werkt momenteel als adviseur Jeugd binnen de Vlaamse Overheid, en is voorzitter van de CD&V-afdeling en gemeenteraadslid sinds 2018. Door haar sterk engagement in de parochie, verschillende ouderraden, de cultuurraad en scoutsgroep FOS De Havik houdt ze al jaren de vinger aan de pols in de gemeente. Engagement dat ze binnenkort in het schepencollege met overtuiging zal verderzetten.

Bert Seynhaeve (27) zal Laure opvolgen in de gemeenteraad. Als hoofdanimator van speelplein Amigos, jeugdtrainer bij JV De Pinte en lid van onze Jeugdraad neemt Bert al jaren verschillende engagementen op in onze gemeente. Hij is dan ook een uitstekende aanwinst voor de CD&V-ploeg in de gemeenteraad.

Reacties

Laure Reyntjens, Afscheidnemend Schepen

 “Als je iets graag doet, maakt dat het niet makkelijker om los te laten. Maar onze gemeente is in goeie handen en ik heb dan ook alle vertrouwen in mijn opvolger Ann Vandenbussche. Ik kies bewust voor tijd maken in mijn agenda, hoofd en hart voor mijn dromen naast politiek. Maar het was me een genoegen om me de voorbije jaren honderd procent in te zetten voor onze gemeente! Bedankt aan velen voor het vertrouwen, plezier en de fijne samenwerking.”

Vincent Van Peteghem, Titelvoerend burgemeester en Voorzitter van de gemeenteraad

“Laure was de afgelopen jaren niet enkel een waardevol en geliefd deel van onze CD&V-afdeling, maar ook een getalenteerd en gedreven deel van ons gemeentebestuur. Ik wil Laure heel nadrukkelijk en persoonlijk danken voor de intense en succesvolle samenwerking de afgelopen jaren. Ze verzette bakens voor onze jeugd en inwoners. Een werk dat nu met evenveel enthousiasme zal worden verdergezet door Ann in het gemeentebestuur en Bert in de gemeenteraad. Ik wens beiden dan ook heel veel succes!”

Lieve Van Lancker, Waarnemend Burgemeester

“Laure was een heel gedreven en collegiaal lid van ons gemeentebestuur. We zullen haar enthousiasme missen, maar ik ben ervan overtuigd dat Ann met haar vele jaren van lokaal engagement de perfecte vervanger is. Ik kijk er dan ook naar uit om samen met haar en het voltallige Team9840 te blijven werken aan een mooie toekomst voor onze gemeente. ”

Ann Vandenbussche, toekomstig Schepen

 “Zo'n straffe dame als Laure vervangen, wordt een uitdaging maar ik ga er 100% voor. De initiatieven, die Laure opstartte, wil ik met evenveel enthousiasme verder uitbouwen. De bevoegdheden die ik mag opnemen, liggen me nauw aan het hart. Mijn expertise rond jeugdbeleid zal ik gebruiken om De Pinte - Zevergem uit te bouwen tot een bruisende gemeente.”