Op uitdrukkelijke vraag van het gemeentebestuur investeren NMBS en Infrabel de komende jaren stevig in de modernisering en een betere toegankelijkheid van het station van De Pinte.

Zo komen er hogere en langere perrons met gloednieuwe luifels en uitrusting. Om de toegankelijkheid helemaal te verbeteren, krijgt elk perron een lift. Ten slotte zal ook de onderdoorgang volledig worden vernieuwd. De voorbereidende werken starten in 2024, zodat iedereen tegen 2026 kan genieten van een modern station.

Titelvoerend burgemeester Vincent Van Peteghem en raadslid Erik Van de Velde, die beiden het dossier al vele jaren opvolgen, zijn tevreden dat NMBS en Infrabel ingaan op de vraag van het gemeentebestuur. “Het station is een belangrijke troef voor onze gemeente. Maar wie al eens de trein neemt, merkt bij het op- en afstappen dat de perrons vandaag te laag zijn voor de moderne treinstellen, met vele ongemakken voor jong en oud. Daarom heeft het gemeentebestuur op alle niveaus aangedrongen voor een oplossing. We zijn dan ook blij dat die er nu is en hier effectief werk van wordt gemaakt."

NMBS heeft bovendien nog meer goed nieuws. De lijn S53 Lokeren-Gent, met stopplaats in De Pinte, wordt verlengd tot Oudenaarde en er zal ook een betere spreiding komen van de treinen van en naar Gent-Sint-Pieters.