De Vlaamse Regering investeert de komende jaren massaal in jeugdinfrastructuur. In maart dit jaar werd er nog voor bijna 4 miljoen euro geïnvesteerd in nieuwe projecten of renovaties. Vandaag komt daar nog eens 7,4 miljoen euro bij. In deze tweede ronde van de projectoproep die de jeugdminister dit voorjaar lanceerde, worden 44 projecten verspreid over heel Vlaanderen en Brussel gesteund. Ook het aanbod aan sportpark Moerkensheide wordt de komende maanden uitgebreid.

Ontwikkeling van een groot binnengebied Moerkensheide in De Pinte tot open park. Er wordt geïnvesteerd in duurzame speeltoestellen in hout en regenboogkleuren, om zo inclusief mogelijk te zijn, voornamelijk voor 6 tot 18-jarigen. Er worden ook calistenicstoestellen geïnstalleerd, waar geen leeftijd op staat. Er is een open grasruimte met heuvel die grenst aan het jeugdverblijf, dit biedt veel mogelijkheden voor jeugdverenigingen. Er worden ook bomen geplant om schaduw te voorzien.

Een sterk projectplan van onze schepen Ann Vandenbussche i.s.m. Jeugddienst De Pinte, Sportdienst De Pinte, Scouts & Gidsen De Pinte - Zevergem, Jeugdverblijf De Hopper & de jeugdraad!