Op zondag 20 juni kregen we het trieste nieuws dat Guy Blomme is overleden. Guy was 32 jaar lokaal mandataris voor CD&V. 

Guy nam in 1982 voor het eerst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Bij de verkiezingen van 1988 werd hij verkozen als gemeenteraadslid en werd hij schepen, wat hij bleef tot 1999. 

Van 2000 tot 2012 was hij OCMW-voorzitter, een functie die hij altijd met hart en ziel heeft uitgevoerd. Sinds 2019 was hij lid van het Bijzonder Comite Sociale Dienst en gemeenteraadslid. In januari 2020 maakte hij plaats in de gemeenteraad voor Hannes Eechaute. “70 jaar is een mooie leeftijd om af te ronden”, zei hij toen. 

Guy bleef wel lid van het Bijzonder Comite Sociale Dienst. Hij was sterk geëngageerd en gebeten door de ouderenzorg en het welzijnsbeleid in onze gemeente. Dit kwam tot uiting in zijn rol als voorzitter van Beweging. net De Pinte-Zevergem, als (bestuurs) lid van diverse socio-culturele verenigingen, maar bovenal in zijn engagement binnen het OCMW, die hij vol passie en overtuiging waarmaakte. 

Guy was een rots waarop je kon bouwen, een man met een gouden hart, iemand waar je steeds bij terecht kon ... 

De volledige CD&V-ploeg deelt in de rouw die zijn vrouw Brigitte en de (klein)kinderen van Guy treft.