Onze lijst

1. Vincent VAN PETEGHEM

Met veel overtuiging en enthousiasme staat Vincent VAN PETEGHEM aan de kop van onze lijst. Met zijn sterke betrokkenheid bij het Pintse verenigingsleven en zijn grote inzet als fractieleider in de gemeenteraad en als federaal volksvertegenwoordiger weet hij velen te overtuigen van zijn oprecht engagement voor onze gemeente. Samen met onze 20 andere kandidaten wil hij van 14 oktober een groot succes maken!

2. Lieve VAN LANCKER

Met Lieve VAN LANCKER presenteren we graag de kopvrouw van onze lijst! Als voormalig schepen van jeugd, ontwikkelingssamenwerking en communicatie en zelf actief in verschillende Pintse verenigingen is Lieve een echte ‘be-lieve-r’ van een sterk verenigingsleven. Haar grote hart voor onderwijs en stevige dossierkennis terzake worden over de grenzen van meerderheid en oppositie gewaardeerd.

3. Laure REYNTJENS

Met Laure REYNTJENS op drie kiezen we resoluut voor verjonging! Zes jaar geleden was Laure nog het jongste Pintse gemeenteraadslid ooit. De afgelopen jaren groeide ze - mede door haar werkervaring als maatschappelijk werkster - uit tot een vaste waarde in onze fractie. Met haar jeugdig enthousiasme en grote sociale betrokkenheid staat Laure klaar om het sociaal beleid in onze gemeente verder vorm te geven.

4. Kathleen GHYSELINCK

Met Kathleen GHYSELINCK presenteren we graag als ons boegbeeld voor Zevergem. Naast haar job als zorgcoördinator is Kathleen vooral gekend als gedreven bestuurslid van talloze verenigingen en om haar sterke betrokkenheid bij het Zevergemse dorpsleven. Als gemeente- en OCMW-raadslid werkte ze zich de afgelopen jaren in de kijker door haar sterke dossierkennis en onverdroten inzet.

5. Antoine VAN NIEUWENHUYZE

Antoine VAN NIEUWENHUYZE is voor weinig senioren een onbekende. Naast bestuurslid en vrijwilliger bij OKRA, voorzitter van ACV De Pinte-Zevergem, chauffeur bij de mindermobielencentrale van het OCMW en vrijwilliger in het woonzorgcentrum Scheldevelde, kennen vele senioren Antoine vooral als hún spreekbuis in de Pintse gemeenteraad.

6. Ann VANDENBUSSCHE

Dat nieuwkomer Ann VANDENBUSSCHE houdt van ontmoetingen met en voor mensen, getuige haar sterk engagement in de parochie, de cultuurraad en scoutsgroep FOS De Havik. Ze was ook actief in de ouderraden van de VBS en Erasmus De Pinte. Met haar achtergrond als beleidsmedewerker Jeugd bij de Vlaamse Overheid wil ze mee haar schouders zetten onder een bruisend en ondernemend De Pinte-Zevergem.

7. Lieven LEKENS

Gemeenteraadslid Lieven LEKENS is evenzeer een vaste waarde in onze fractie. Hij houdt graag de vinger aan de pols van wat leeft in onze gemeente: niet alleen als zaakvoerder van een eigen bedrijf gevestigd in De Pinte, maar ook als actief lid van het oudercomité van de Blije School, als bestuurslid van De Pinte Leeft! en als trotse papa bij een voetbalwedstrijd van zoon Daan of optreden van dochter Imme.

8. Erik VAN DE VELDE

Wie Erik VAN DE VELDE wil typeren, wijst vooral naar zijn tomeloze energie en onnavolgbaar doorzettingsvermogen. Als oprichter en drijvende kracht achter MJR De Pinte bouwde hij op een paar jaar tijd het team uit tot 11 ploegen die elk 1000km fietsen en zo geld inzamelen voor Kom op tegen kanker. Daarmee zette hij zijn team maar ook onze gemeente de afgelopen jaren tot ver buiten haar grenzen op de kaart.

 

9. Isabelle DE COLVENAER

Isabelle DE COLVENAER werkt als communicatiemedewerker bij de stad Gent, waar ze actief meewerkt aan verschillende sensibiliseringscampagnes, o.a. rond het Circulatieplan. Als voormalig voorzitter van de GECORO en actief bestuurslid van de Gezinsbond, kom je deze enthousiaste mama vaak tegen als actief supporter bij de hobby’s van haar 3 kinderen of op stap met haar prachtige golden retriever.

 

10. Justine DE RUYSSCHER

Justine DE RUYSSCHER is een ondernemende dame. Als rasechte Pintenaar startte ze na haar opleiding ‘Mode’ en ‘Jeugd- en gehandicaptenzorg’, met naschoolse kinderopvang via Kind&Gezin en werd ze ook zaakvoerster van haar eigen doopsuikerwinkel. Justine woont met haar man en twee kindjes in Zevergem. Als jonge zelfstandige wil ze zich inzetten voor een ondernemend De Pinte-Zevergem!

11. Martin VAN PETEGHEM

Vijftien jaar lang was Martin VAN PETEGHEM onze ‘burgemeester midden de mensen’. Met zijn enorme ervaring en grote gedrevenheid bleef hij ook de afgelopen jaren onverminderd dicht betrokken bij alles wat leeft in De Pinte-Zevergem. Vanuit zijn sterk engagement voor onze mooie gemeente stelt hij zich nu vanop de middelste plaats opnieuw kandidaat. Letterlijk en figuurlijk zoals wij hem kennen: ‘midden de mensen’!

12. Bert SEYNHAEVE

Voetbal en jeugd, het zijn twee woorden die als rode draad lopen door het engagement van Bert SEYNHAEVE. Als enthousiaste hoofdanimator van speelplein Amigos, gemotiveerde jeugdtrainer bij JV De Pinte, en gedreven lid van de jeugdraad weet deze student Sociaal Werk perfect wat er leeft bij de jongeren. Fijn dat zo’n sterke jongere zich ook wil engageren voor onze gemeente!

13. Hannes EECHAUTE

Ook Hannes EECHAUTE mogen we bestempelen als een man voor de toekomst. Onlangs werd hij geselecteerd voor de Politieke Academie, een opleiding voor jonge talenten binnen de partij. Met een diploma rechten op zak, een job als onderzoeker bij de Belgische Mededingsautoriteit en een stevig engagement binnen JV De Pinte, mogen we fier zijn dat ook deze jongere voor de politiek kiest!

14. Liselotte THIENPONT

Met haar 22 lentes is Liselotte THIENPONT de jongste kandidate op onze lijst. Als studente Toegepaste Fiscaliteit, actief als lid en trainster bij Turnkring Olympia en als medewerkster bij Zeverrock en de paardenkoers, is ze ook mee de drijvende kracht achter de buurtwerking in haar wijk. Samen met haar jeugdig enthousiasme en gedrevenheid is dit een kandidate om U tegen te zeggen!

15. Karel DE GROOTE

Ook Karel DE GROOTE is een stevige aanwinst voor onze lijst. Hoewel hij nog maar enkele maanden in Zevergem woont, weet hij als geen ander wat er leeft in Zevergem en neemt hij actief deel aan het dorpsleven: als oud-leider van KLJ Zwijnaarde-Zevergem, als bestuurslid en voetballer bij de kampioenenploeg van FC Boldershof en nu als geëngageerde jongere met een hart voor Zevergem!

16. Inge TEMMERMAN

Inge TEMMERMAN zit niet vaak stil. Naast haar job als begeleider in een buitenschoolse kinderopvang is Inge vooral bekend om haar grote betrokkenheid bij het sportgebeuren in De Pinte.  Als bestuurslid bij de sportraad en Gezinsport Vlaanderen en als voorzitter van EVA Sportbeheer De Pinte, is ze een sterke bezieler van de ‘sport voor allen’-gedachte.

17. Marian DE BIE

Naast haar drukke job als sales manager bij een sociale dienstengroep, is Marian DE BIE sterk betrokken bij het Zevergemse dorpsleven: als voormalig penningmeester van de Vrije Basisschool, als enthousiaste vrijwilliger samen met haar man Peter bij talrijke dorpsactiviteiten of, samen met haar dochters, als stille genieter van de mooie natuur van Zevergem.

18. Ann BALCAEN

Met Ann BALCAEN hebben we een Pintenaar in hart en nieren op onze lijst staan, die via haar familie stevig ingebed is in het Pintse dorpleven. Ann werkt al vele jaren als nachtverzorgster in een woonzorgcentrum in Eke en is daarnaast een frequente wandelaar en een fervente fietser bij de wielertoeristenclub WTC De Pinte. Een dame met pit met een hart voor De Pinte!

19. Niko GOBBIN

Vanuit zijn huidige job als algemeen directeur van het Sint-Lucas ziekenhuis en zijn voormalige job als directeur van de studiedienst van CD&V halen we met Niko GOBBIN tonnen ervaring en expertise binnen. Dat viel op toen hij in 2017 OCMW-raadslid werd en onmiddellijk zijn stempel drukte op het debat rond het nieuwe woonzorgcentrum. Een aanwinst voor onze partij, maar nog meer voor onze gemeente!

20. Guy BLOMME

Als voormalig OCMW-voorzitter is Guy BLOMME gebeten door de ouderenzorg en het welzijnsbeleid in onze gemeente. Dat komt tot uiting in zijn rol als voorzitter van beweging.net De Pinte-Zevergem, als (bestuurs)lid van diverse socio-culturele verenigingen, maar bovenal in zijn engagement als OCMW-raadslid, die hij vol passie en overtuiging waarmaakt.

21. Willem ROMBAUT

Een sterke lijst van kop tot staart. Met Willem ROMBAUT kiezen we voor een lijstduwer met ambitie. Professioneel actief als coördinator van zorgboerderijen, bewees Willem de voorbije 2 legislaturen in de gemeenteraad zijn enorme dossierkennis. Verder is Willem ook actief in de vormselbegeleiding, als bestuurslid bij de Landelijke Gilde, maar vooral als gedreven lokale partijvoorzitter die CD&V opnieuw in de meerderheid wil brengen.

 

Meer info over Willem? Klik hier